DROUWEN, Alinghoek 20

DROUWEN, Alinghoek 20 - HoofdFoto

Status: Onder bod

Prijs: € 335.000,-

Drouwen
Alinghoek 20

Locaties als deze komen sporadisch in de verkoop! Waar je rust en ruimte vindt, middenin de natuur en toch niet afgelegen. Op de Hondsrug, aan de rand van het gemoedelijke Drentse zanddorp Drouwen, staat deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ.

Locaties als deze komen sporadisch in de verkoop! Waar je rust en ruimte vindt, middenin de natuur en toch niet afgelegen. Op de Hondsrug, aan de rand van het gemoedelijke Drentse zanddorp Drouwen, staat deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ.

Het ruime perceel van 3.490 m² biedt volop privacy. Het grenst aan de achterzijde direct aan de landerijen en vanaf de naastgelegen idyllische zandweg loop je zo het natuurgebied in, het bos- en heidegebied dat deel is van ‘Het Drentsche Landschap’. Een bijzonder rijk archeologisch en cultuurhistorisch landschap. Deze plek biedt de mogelijkheid tot het creëren van een paradijselijk thuis.

Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij met grotendeels rietgedekte kap is 1905, de aanbouw is gerealiseerd in 1979. Het object is gedateerd en behoeft renovatie. De voorzijde van het rieten dak is aangebracht omstreeks 2015. De woning is voorzien van centrale verwarming met een HR combiketel en gedeeltelijk dubbele beglazing. De tuin is aangelegd als bostuin en op het perceel bevinden zich een houten garage en een berging, beide in slechte staat. Uiteraard behoort ook nieuwbouw op deze locatie tot de mogelijkheden.

Vanuit Drouwen zijn grotere plaatsen als Emmen, Assen en Groningen zowel met het openbaar vervoer als de auto (30 – 45 minuten) goed bereikbaar. Ook heeft Drouwen een openbare basisschool. Op slechts een paar kilometer afstand ligt Borger waar uitgebreide winkel- en sportvoorzieningen zijn evenals scholen.

Indeling: hal, gecombineerde douche- en toiletruimte met wastafel, 3 slaapkamers (11 m², 6 m² en 25 m²), provisiekelder. In de ruime woonkamer (59 m²) bevinden zich nog de originele gebinten en een open haard, schuifpui en bar.
In het lager gelegen aangebouwde gedeelte bevinden zich: hal met glaspui en toegang naar het terras, keuken en bijkeuken met wasmachineaansluiting en een buitendeur. De ruimten in de aanbouw zijn voorzien van plavuizenvloeren.
Verdieping: overloop, 2 slaapkamers (12 m² met inloopkast en 12 m² met vaste kast), 2e toilet met wastafel, zolderberging, hier bevindt zich de verwarmingsketel. Mogelijkheid van extra kamers.

Download brochure:

Algemeen
Straat en nummer Alinghoek 20
Plaats DROUWEN
Postcode 9533 PE
Soort Woonboerderij
Status Onder bod
Prijs en aanvaarding
Vraagprijs € 335.000,- k.k.
Aanvaarding in overleg
Kenmerken
Inhoud 735 m3
Bouwjaar 1905
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4
Afmetingen
Woonoppervlakte 204 m2
Perceeloppervlakte 3490 m2
Tuin en overige buitenruimtes
Tuin Tuin rondom
Verwarming en isolatie
Verwarming
Warmwater c.v.-ketel
Bouwjaar CV
Merk/type
Type dak zadeldak
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Oosterom Makelaardij o.g.     -     Achter de Brink 31     -     9531 AZ Borger     -     T 0599 - 234605     -     E info@oosterom-makelaardij.nl