Actueel

Koopintentie neemt toe, verkoopintentie neemt af

Consumenten zijn sinds september weer actiever op zoek naar een woning op funda. Ook de groep die van plan is om een nieuwe woning te kopen wordt steeds groter.

Hier staat echter tegenover dat het aantal mensen dat een huis wil verkopen, daalt. De spanning op de huidige woningmarkt neemt dus verder toe. Dit blijkt uit de cijfers over oktober van de funda Index.

,,Dit zijn de meest actuele indicaties die bevestigen dat de spanning op de woningmarkt verder toeneemt. Zoals het er nu naar uitziet, blijft de vraag onverminderd groot en blijven huizenzoekers actief, terwijl de intentie om te verkopen afneemt,” aldus funda CEO Quintin Schevernels.

,,Met de funda Index kunnen we vanaf nu maandelijks een vinger aan de pols houden om te zien of en hoe de markt verandert. Zo zijn deze cijfers over oktober de meest actuele indicatie dat de trend voortzet die o.a. NVM, ABN AMRO en Rabobank in hun kwartaalcijfers rapporteerden.

Door maandelijks naar het vertrouwen, de intentie en het gedrag van de consument te kijken, denken we te kunnen zien wat er gebeurt, voordat het gebeurt. Voor nu lijkt het erop dat een afvlakking of lichte daling van de huizenprijzen nog heel ver weg is.”

Bron: funda