Actueel

Oosterom Makelaardij bestaat 40 jaar!

Oosterom Makelaardij uit Borger is al veertig jaar de actieve onroerend goed specialist op de Drentse Hondsrug en het Veenkoloniale gebied in Drenthe en Oost-Groningen. De beide makelaars en broers Addy en Peter Oosterom hadden dit jubileum graag samen met hun ouders, hun klanten, vrienden en relaties willen vieren maar dit laat corona niet toe. Addy Oosterom: “Dit is natuurlijk erg jammer maar voor nu is het niet anders”.

Het was hun vader Ad Oosterom die veertig jaar geleden samen met zijn echtgenote Netty het bedrijf Oosterom Makelaardij oprichtte. Ze deden dit vanuit een werkkamer in hun woning aan de Noordes 8 in Borger. Deze hadden ze verbouwd tot kantoor. Ad deed de aan- en verkoop van de woningen en Netty zorgde voor de administratie. Addy en Peter herinneren zich nog als de dag van gisteren dat hun vader op een typemachine de koopcontracten moest typen. Peter Oosterom: “Het geluid van de typemachine klonk regelmatig. Als er een fout werd getypt dan was pa ‘not amused’ en begon hij alles opnieuw te typen, want een contract moest er ordelijk en onweerlegbaar uitzien”.

Na zeven jaar werd de werkkamer als kantoor te klein en werd er verhuisd naar de Buinerstraat 33 te Borger, waar een kantoor naast het huis was. De groei van Oosterom Makelaardij bleef doorgaan en in 1998 verhuisde de makelaardij naar Achter de Brink 31 in Borger, op de plaats waar het vandaag de dag nog steeds is gevestigd. In 1991 trad de toen twintig jarige Addy toe tot de makelaardij van zijn ouders en tien jaar later trad ook zijn anderhalf jaar jongere broer Peter toe tot het familiebedrijf. Met de toetreding van Addy tot de makelaardij verdween ook de oude maar voor pa Oosterom zo vertrouwde typemachine en deed de computer zijn intrede. Nu veertig jaar later is Oosterom Makelaardij één van de modernste makelaars in de regio die in de afgelopen jaren heeft bemiddeld bij de aan- en verkoop van duizenden woningen en taxaties. Ze zijn hiermee een vertrouwde en niet meer weg te denken NVM-makelaar in de regio.

Addy Oosterom steekt van wal: “Het kopen van een woning is voor veel mensen vaak een grote stap. Het mooie is dat wij mensen in deze fase bij elkaar brengen. Je zou ons kunnen typeren als een moderne makelaar met een persoonlijke aanpak.” Daarbij doelt hij op een moderne dienstverlening, die attent, persoonlijk en warm is, al wordt anno 2021 ook verwacht dat een makelaar snel en efficiënt optreedt. Addy is samen met Peter en office manager Jetty Barkhof dagelijks in de weer met aan de aan- en verkoop, verhuur en taxaties van woningen, waaronder recreatiewoningen. “De klant is koning bij ons, we gaan voor volledige begeleiding. Peter en ik zijn traditionele makelaars. Zo regelen we een uitstekende presentatie van de woning, de plaatsing op Funda en onze nieuwe eigen website, professionele bezichtigingen en onderhandelingen met potentiële kopers en het opstellen van de koopakte waarbij de belangen van onze opdrachtgevers worden gewaarborgd”.

Ad en Netty genieten sinds vijftien jaar van hun pensioen, per 1 januari 2006 hebben beide broers de makelaardij van hun ouders overgenomen. Addy en Peter zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, al maken ze zich wel zorgen over de krapte op de woningmarkt die ook in deze regio speelt en steeds groter aan het worden is. Addy Oosterom: “Nog steeds neemt de krapte op de woning markt toe. Hierdoor is er te weinig doorstroming, met name starters en senioren worden hiervan de dupe. Een oplossing voor dit probleem is dat er snel meer moet worden gebouwd, ook in deze regio”.