Paardenobjecten

DROUWEN, Hoofdstraat 12

Altijd al willen wonen waar anderen vakantie vieren? Midden in het dorp Drouwen gelegen Saksische VRIJSTAANDE RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met bijgebouwen op 3.750 m² grond. De boerderij staat in Drouwen, op de Hondsrug, is gebouwd in 1905 (bron: BAG-viewer) en werd door de huidige eigenaren vanaf 1997 liefdevol gerestaureerd en verbouwd. Voorzien van centrale verwarming, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dubbele beglazing. Het riet is grotendeels vernieuwd in 2008 en 2018. Alle vertrekken bevinden zich op de begane grond (gelijkvloers wonen). De begane grond heeft een oppervlakte van 195 m² en op de verdieping is 123 m² overige inpandige ruimte (zolder).

Via een eigen inrit is het perceel bereikbaar vanaf de Hoofdstraat. Het perceel bestaat uit erf met parkeerruimte, tuin en er is een paardenbak (afmeting 20 x 60 m¹) met weiland en de mogelijkheid om paddocks te creëren. Er zijn 3 bijgebouwen: een voormalig stookhok (thans stallen, 35 m²), een vrijstaande schuur van 194 m² met zadelkamer en een zolder. De open garage (62 m²) is gebouwd in 2012 en biedt ruimte aan 3 auto’s. De garage is voorzien van een betonvloer.

Indeling: hal en gang, toilet, woonkamer 37 m² met massief houten vloer, keuken 14 m² met buitendeur, gang, bijkeuken met CV-opstelling en witgoedaansluiting, 5 slaapkamers (14 m², 14 m², 14 m², 16,5 m² en 14,5 m², de slaapkamers aan de achterzijde van de boerderij hebben elk een buitendeur), de badkamer is voorzien van een ligbad, aparte douche, 2 wastafels en een 2e toilet, er is een vaste trap naar de:
Zolder: bevloerde bergruimte met een oppervlakte van 123 m², hier is de mogelijkheid voor het realiseren van extra vertrekken.

– 2 zijgevels zijn in 1998 opnieuw opgemetseld, er is gebruik gemaakt van de origionele stenen van de oude boerderij
– in 3 van de slaapkamers zijn in 1998 nieuwe eiken gebinten geplaatst
– de boerderij is geen monument, maar een beschermd dorpsgezicht

Drouwen ligt op een paar autominuten van Borger alwaar zich een compleet winkelaanbod en diverse andere voorzieningen bevinden. In Borger zijn uitgebreide voorzieningen en prima busverbindingen naar Emmen, Assen en Groningen. Deze centrumplaatsen zijn met de auto binnen een half uur te bereiken. In de omgeving van Drouwen zijn bossen en heidevelden: Het Drouwenerzand ten noorden van het dorp (tussen Drouwen en Gasselte) en het Drouwenerveld (boswachterij Gieten-Borger) ten westen.

Vraagprijs € 695.000,- k.k.