Paardenobjecten

EEXT, Naweg 24

Op de Hondsrug in Drenthe staat deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met een vrijstaande rijhal met paardenboxen op 15.500 m² grond. Het geheel is volledig ingericht voor het houden van paarden en ligt net buiten de bebouwde kom van Eext, aan een doodlopende weg, nabij de rijksweg N34. De boerderij is gebouwd in 1928 en werd in de loop van de jaren verbouwd. Voorzien van centrale verwarming met een combiketel, dubbele beglazing, gedeeltelijk isolerende voorzieningen (gevels en dak) en 16 zonnepanelen. Het complete woonprogramma bevindt zich op de begane grond. Het dak van de boerderij is grotendeels met riet gedekt, dat in 2016 en 2022 werd vernieuwd.

Het bijgebouw heeft een oppervlakte van 670 m² en biedt plaats aan een professioneel aangelegde binnenrijbak met een vloer die is samengesteld uit zand vermengd met vlokvezel, een zadelkamer en 12 paardenboxen (waarvan één met paardensolarium). De dakbedekking van de bijgebouwen (golfplaten) is vrij van asbest. Verder zijn op het perceel aanwezig: 2 schuilstallen en een opslag voor stro. Voor de paardenliefhebbers zijn in de omgeving uitrijmogelijkheden.

Het buitenterrein bestaat uit erf met parkeerruimte, tuin, een buitenbak, een roundpen/longeercirkel en weiland. De buitenbak is voorzien van drainage, de buitenbak en de roundpen hebben een computergestuurd beregeningssysteem, verder is de buitenbak uitgerust met zand dat is vermengd met vlokvezel.

Indeling: hal met vaste kast, urinoir en toilet, de woonkamer van 30 m² heeft een houten vloer en een rookkanaal, de woonkeuken heeft een oppervlakte van 26 m² en is voorzien van een keramische kookplaat en een vaatwasser, gang, bijkeuken/provisieruimte met plavuizenvloer, slaapkamer 15 m² met aangrenzende werkkamer van 10 m², de badkamer (2022) is voorzien van een douche met scherm en een wastafelmeubel, achterhal met vaste kast, wasruimte met aanrecht en plavuizenvloer, achter de boerderij bevindt zich een veranda van 44 m².
Verdieping boven het voorhuis: overloop met dakvenster, CV-ruimte en inloopkast/garderoberuimte, 2 slaapkamers (met de mogelijkheid voor een 3e slaapkamer), 2e badkamer met ligbad, wastafel, 2e toilet en een dakvenster.
Verdieping boven het achterhuis: slaap-/werkkamer.

Eext is een dorp in de gemeente Aa en Hunze in de Nederlandse provincie Drenthe, nabij Gieten, gelegen op de Hondsrug. Het dorp heeft 1.430 inwoners. Eext bestaat uit een combinatie van verschillende brinken, waaromheen van oudsher de boerderijen en woningen geschaard waren.

Vraagprijs € 825.000,- k.k.